TRÄDFÄLLNING väddö

Behöver du hjälp med trädfällning på Väddö? | Anlita ett lokalt företag | Vi finns på Väddö!

 • Gratis hembesök på hela Väddö
 • Offert med fast pris och RUT-avdrag
 • Heltäckande arboristtjänster inom trädfällning, beskärning, bortforsling, flisning och stubbfräsning

Boka ett kostnadsfritt besök för gratis offert med fast pris!

En offert från oss är kostnadsfri och ej bindande.

Kort kontaktformulär som visas i hero

Vi är dina trädfällare på Väddö

Djupeskog Trädfällning är din kompletta leverantör av trädfällning och trädvård på Väddö, både för dig som privatperson men också beställare för företag och organisation. Vår kunniga personal hjälper dig snabbt och säkert med trädgårdstjänster oavsett storlek på ditt projekt.

Vi erbjuder heltäckande arboristtjänster inom trädfällning, bland annat beskärning, bortforsling, flisning och stubbfräsning. Vi tar dessutom hand om stormfällda träd och rotvältor. Allt utfört av kvalificerade specialister under årets alla årstider -oavsett vart på Väddö du bor!

I likhet med Edblad i Gåsvik, Väddö Alpacagård, Väddö Gårdsmejeri, Bonden och Burgaren, ICA Väddö och Hotell Havsbaden i Grisslehamn är vi ett lokalt företag i Roslagen som verkar på hela Väddö -från Älmsta och upp till de nordligaste delarna av Singö. Om behov finns tar vi oss även ut på de mindre öarna längst med Väddös kust och Ålands hav.


Djupeskog Trädfällning AB
att tänka på när man ska fälla träd på väddö

När du överväger att köpa in en tjänst för att fälla träd finns det emellertid ett par saker som är viktiga att tänka på.

Tomter med strandskydd och/eller i detaljplanerat område omfattas av särskilda regler som kan kräva marklov. På exempelvis Norrtälje Kommuns webbplats kan du ta del av mer information om marklov och vad som gäller i just det område du planerar att fälla träd i.

Träd med en stam på över 1 m i diameter räknas som särskilt skyddsvärda. På liknande sätt omfattas också träd som växer vid fornlämningar , alléer eller biotopskyddat område av särskilda regler. På grund av detta kan det vara klokt att läsa mer på Länsstyrelsens webbplats om vad som gäller.

Ett sjukt träd blir med tiden ett ”riskträd”. Döda grenar, sprickor eller svampangrepp kan indikera att det är läge att fälla.

Att fälla träd är förenat med risk både för egendom och din och andras säkerhet. På grund av det bör du anlita en seriös aktör med erfarenhet, rätt kunskap och ansvarsförsäkring. På Djupeskog Trädfällning chansar vi aldrig. Vi tar säkerheten på största allvar, för allas skull.

Avslutningsvis bör du alltid begära en skriftlig offert med ett tydligt angivet pris och vad som ingår, till exempel kapning av stam i längder, bortforsling eller flisning av grenar och stubbfräsning. Trädfällning omfattas av RUT-avdrag.


längst med kusten och väddö skadar hårt väder ofta träd och skogsområden

Att sköta om sina träd gör både att träden mår bättre, ser vackrare ut och minskar bland annat risken för att de ska blåsa omkull. Med andra ord, en bra investering för dig och din egendom.

Om olyckan ändå skulle vara framme och du vill avlägsna ett stormfällt träd eller rotvälta kan det vara förenat med livsfara då det ofta rör sig om hängande delar av ett träd och rotvältor som kan slå över till följd av spänningar i träd och stam.

För att ta hand om vindfällen och rotvältor krävs rätt erfarenhet, utrustning, praktisk och teoretisk kunskap. Kontakta därför i första hand en trädfällare för bedömning om du drabbats av skadade träd till följd av hårt väder.

Vi har en omfattande ansvarsförsäkring genom Länsförsäkringar. Vår försäkring täcker både personskador och materiella skador. Som komplement till olika utbildningar och kurser med fokus på trädfällning har vi också valt att komplettera med HLR (hjärt-lugn räddning).

Emellertid förekommer det tyvärr en del oseriösa företag i branschen. De saknar ofta rätt kunskap, utrustning, erfarenhet och inte minst ansvarsförsäkring. Du bör alltid kolla upp företag innan du anlitar någon. Det finns stora risker med att anlita någon som är oseriös. Inte minst om en olycka händer och rätt försäkringar saknas. Kort sagt, det kan bli dyrt för dig som kund i slutändan.

viktigt att tänka på inför trädfällning

När du ska kontakta ett företag för hjälp med stubbfräsning eller trädgårdstjänster eller trädfällning på Väddö och i Norrtälje kommun är finns det ett par saker som är viktigt att tänka på:

 • Begär först en skriftlig offert där det tydligt framgår vad som ingår i priset. Trädfällning omfattas av RUT-avdraget.
 • Läs Google recensioner från tidigare kunder och utförda arbeten. Utifrån tidigare kunders omdöme kring tid, betyg, trovärdighet och kvalitet kan du bilda dig en egen uppfattning. Tyvärr väljer vissa aktörer att radera negativa eller mindre smickrande recensioner -ett bra skäl för dig som kund att även titta på kvantiteten av lämnade betyg.
 • Kolla upp företaget-. Prova att söka efter ett företag på internet. Är det ett registrerat företag kan du enkelt hitta information om hur länge företaget varit aktivt och vem som äger företaget.
 • Betala aldrig något i förskott eller svart. Hos seriösa företag får du en faktura efter slutfört jobb. Framförallt ska eventuellt RUT-avdrag redan vara avdraget från summan du ska betala.
 • Sammanfattningsvis, ställ krav på oss företagare. Vi som är seriösa har inga problem med att lämna referenser eller erbjuda hembesök för att titta på ett arbete och lämna en tydlig, skriftlig offert.

Vad kostar det att fälla träd?

Hur ser prisbilden ut för trädfällning på Väddö? Många undrar över kostnaden, det vill säga vad man kan förvänta sig betala. Det är flera olika delar som påverkar priset vid en fällning och varje tillfälle är unikt. I bland kan exempelvis ett till synes helt friskt och lättillgängligt träd ha faktorer som påverkar arbetet och gör det svårt eller mer tidskrävande.

Ingen vill få överraskningar när fakturan kommer. När du kontaktar oss kommer vi alltid ut på plats för att samla underlag för en gratis offert. Du förbinder dig aldrig genom att göra en offertförfrågan. När du fått ett skriftligt prisförslag från oss kan du i lugn och ro fundera innan du bestämmer dig för om du vill gå vidare med arbetet eller inte.


Slutligen har du som kund på Väddö har möjlighet att använda RUT-avdraget och få en skattereduktion på upp till 50% på arbetskostnaden. Självklart tar vi hand om ansökan om RUT-avdrag hos Skatteverket.

Läs mer om regler för RUT-avdrag i samband med trädfällning och trädgårdsarbete på Skatteverkets hemsida.

Boka trädfällning

En offert från oss är helt kostnadsfri och ej bindande. Kort efter att vi mottagit din förfrågan tar vi kontakt med dig för att gemensamt hitta ett passande första tillfälle för att gå igenom önskat arbete på plats. Efteråt får du en skriftlig offert och därefter, när du valt att tacka Ja till offerten, bokar vi in en dag och tid för utförandet av arbetet. Du förbinder dig alltså inte genom att göra en förfrågan.

Kontakta våra pålitliga specialister idag för gratis offert för trädfällning, bortforsling av stormfällda träd till stubbfräsning av stubbar och rotvältor på Väddö. Självklart går det även bra att ringa direkt till oss för att boka in ett besök och skriftlig offert.

vad händer efter att jag bokat?

 • Kort efter att vi mottagit din förfrågan tar vi kontakt med dig och bokar in ett passande tillfälle för att mötas upp på plats.
 • Under besöket går vi igenom vad du önskar få hjälp med för att göra en rättvis bedömning
 • Därefter får du en skriftlig offert med fast pris och RUT-avdrag. Offerten från oss är inte bindande och du får själv ta ställning till om du vill gå vidare. Vår förhoppning är självklart att du är nöjd och tackar Ja.