stubbfräsNINg Danderyd

Behöver du hjälp med stubbfräsning i Danderyd? | Anlita ett lokalt företag | Vi finns i Danderyd!

Boka ett kostnadsfritt besök för gratis offert med fast pris!

En offert från oss är kostnadsfri och ej bindande.

Kort kontaktformulär som visas i hero

Vi tar bort dina stubbar i Danderyd

Djupeskog Trädfällning AB är din fullständiga leverantör av stubbfräsning och trädfällning i Danderyd, både för privatpersoner och som entreprenör för företag och samfälligheter. Vår erfarna personal står redo att hjälpa dig snabbt och säkert med trädgårdstjänster, oavsett projektets storlek.

Vi tillhandahåller omfattande arboristtjänster inom trädfällning, inklusive beskärning, bortforsling, flisning och stubbfräsning. Dessutom tar vi hand om stormfällda träd och rotvältor. Alla dessa tjänster utförs av kvalificerade specialister under alla årstider, oavsett var i Danderyd du bor!


Djupeskog Trädfällning AB
att tänka på när man ska fräsa stubbar

Att ta bort stubbar från trädgården förbättrar inte bara utseendet och skapar en jämn yta utan minskar även risken för framtida problem. Genom att använda stubbfräsning skapas utrymme för nya planteringsmöjligheter och andra trädgårdsprojekt. Dessutom minskar man risken för skadedjur och insektsangrepp, som potentiellt kan påverka både trädgården och närliggande byggnader. Stubbfräsning förhindrar även återväxt. Om stubben är levande kan den annars fortsätta att skjuta nya skott och därmed skapa oönskad tillväxt och konkurrens med andra växter. Sammantaget främjar borttagning av stubbar en trädgårdsmiljö som är både estetiskt tilltalande och fri från potentiella bekymmer.

behövs MARKLOV FÖR STUBBFRÄSNING?

Stubbfällning betraktas oftast som en åtgärd för trädvård och är undantagen från kravet på marklov. Det är dock viktigt att kontrollera lokala bestämmelser och detaljplaner, eftersom reglerna kan variera beroende på plats. Det är alltid bra att vara informerad och eventuellt rådgöra med kommunen för att undvika oönskade överraskningar. På Danderyd Kommuns webbplats kan du ta del av mer information om marklov och vad som gäller i just det område du planerar att ta bort stubbar i, och på Länsstyrelsens webbplats kan du läsa mer om vad som gäller för biotopskyddade områden.

olika metoder för att ta bort stubbar

För att ta bort stubbar finns det flera olika metoder. Det finns för- och nackdelar med varje alternativ av metod, och du bör därför noggrant utvärdera vilket val som är det bästa i just din specifika situation.

  • Stubbfräsning: En process för att ta bort stubbar genom att använda en stubbfräsmaskin. Maskinen tuggar ner stubben till under marknivå.
  • Handgrävning: Den här metoden innebär att manuellt gräva runt stubben och rötter med hjälp av olika verktyg som spadar, hackor och yxor. Det är en arbetsintensiv metod men kan vara effektiv för mindre stubbar.
  • Grävmaskin: Ytterligare ett sätt att ta bort en stubbe och rötter är att använda en grävmaskin.

Stubbfräsning pris i Danderyd

Hur mycket kostar stubbfräsning i Danderyd? Många är nyfikna på kostnaden och undrar vad man kan förvänta sig att betala.

kostnad stubbfräsning

Det är flera olika delar som påverkar priset vid en stubbfräsning, däribland dessa faktorer:

  • Storlek på stubben: större stubbar kommer att kräva mer tid och ansträngning att fräsa, vilket kan öka kostnaden.
  • Stubbens placering: på svåråtkomliga områden, såsom branta sluttningar, mycket stenar nära stubben eller trånga utrymmen, kan vara svårare att fräsa och kan kosta mer.
  • Antal stubbar: Även om det blir ett högre totalpris för fler stubbar i jämförelse med en, blir priset den totala kostnaden lägre pga. att avgift för framkörning och maskin endast utgår en gång per tillfälle.
  • Typ av träd: Vissa typer av träd, som lövträ, kan vara svårare att fräsa än andra, vilket kan påverka kostnaden.
  • Bortforsling: Om du som kund vill ha bortforsling av det kvarvarande materialet kan detta påverka kostnaden.

stubbfräsning rut

Vi prissätter vår tjänst per decimeter i diameter, med ett normalt fräsdjup på 10 cm. Utöver detta tillkommer en engångsavgift för framkörning och användning av maskinen. Trots att det totala priset blir högre för att ta bort 10 stubbar jämfört med en, blir priset per stubbe lägre.

Ingen vill få överraskningar när fakturan kommer. När du kontaktar oss kommer vi alltid ut på plats för att samla underlag för en gratis offert. Du förbinder dig aldrig genom att göra en offertförfrågan. När du fått ett skriftligt prisförslag från oss kan du i lugn och ro fundera innan du bestämmer dig för om du vill gå vidare med arbetet eller inte.

Slutligen har du som kund i Danderyd har möjlighet att använda RUT-avdraget och få en skattereduktion på upp till 50% på arbetskostnaden. Självklart tar vi hand om ansökan om RUT-avdrag hos Skatteverket. Läs mer om regler för RUT-avdrag i samband med trädgårdsarbete på Skatteverkets hemsida.

stubbfräsning MASKIN

När vi jobbar på Väddö använder vi en maskiner från tillverkaren Bandit Industries som är tillverkare av tung utrustning för trädvårds- och landskapsindustrin. Företaget är känt för sin högkvalitativa, hållbara och pålitliga utrustning, inklusive Bandit stubbfräsmaskiner.

Trots att maskinen har hög kapacitet och en kraftfull motor är den konstruerad för att hantera stubbar av varierande storlek och typ. Den är dessutom enkel att manövrera för en enskild person. Med sin flexibla bredd på 70 cm och larvfötter kan den enkelt komma åt de flesta platser, vilket resulterar i ett minimalt fotavtryck på marken och gräsmattan. I den angränsande videon kan du se hur maskinen arbetar.

Vanliga frågor och svar om stubbfräsning i Danderyd

Här har vi samlat svar på vanliga frågor vi får om stubbfräsning, så kallade FAQ:s. Självklart går det utmärkt att kontakta oss direkt om du undrar över något som inte finns med nedan.

Kostnaden för stubbfräsning kan variera beroende på faktorer som storleken på stubben, placering och antal stubbar som ska fräsas. Vi rekommenderar att du tar in flera offerter för att jämföra priser.

Ja, det är möjligt att använda RUT-avdrag för stubbfräsning i Sverige. RUT-avdraget ger privatpersoner möjlighet att dra av 50% av arbetskostnaderna för hushållsnära tjänster, inklusive trädgårdsarbete och stubbfräsning, med en övre avdragsgräns. Det ger ekonomiska fördelar för de som vill ta bort stubbar och samtidigt dra nytta av skatteavdraget.

Stubbfräsmaskinen kan potentiellt skada nedgrävda rör, vattenledningar etc. Vi kontrollerar därför med dig som kund om det finns något sådant i marken innan processen för stubbfräsningen påbörjas.

Stubbfräsning kan skapa mycket träflis och sågspån, men de flesta professionella företag snyggar till upp området efter att jobbet är klart. Vi erbjuder också att ta bort det malda materialet från platsen.

Ja, många företag erbjuder stubbfräsningsmaskiner för uthyrning. Det är dock viktigt att notera att det kan vara farligt att använda en stubbfräs och att det kräver ordentlig utbildning. Vi rekommenderar dig därför alltid att anlita en professionell om du inte har erfarenhet.

Stubbfräsning är en process för att ta bort stubbar från marken med hjälp av en stubbfräsmaskin. Genom att följa säkerhetsåtgärder och använda maskinen korrekt kan man effektivt mala ner stubben till önskat djup. Efter avslutad fräsning återställs området, vilket ger en jämnare yta och möjliggör ny plantering och andra trädgårdsprojekt.

Få mer information om våra trädfällningstjänster