stubbfräsNINg Hallstavik

Behöver du hjälp med stubbfräsning i Hallstavik? | Kontakta oss, ditt lokala företag i området!

Boka ett kostnadsfritt besök för gratis offert med fast pris!

En offert från oss är kostnadsfri och ej bindande.

Kort kontaktformulär som visas i hero

Vi tar bort dina stubbar i Hallstavik

Djupeskog Trädfällning AB är det fullständiga alternativet för stubbfräsning och trädfällning i Hallstavik, både för privatpersoner och företag samt samfälligheter. Vårt erfarna team står redo att snabbt och säkert assistera med trädgårdstjänster, oavsett projektets omfattning.

Vi tillhandahåller omfattande arboristtjänster inom trädfällning, inklusive beskärning, bortforsling, flisning och stubbfräsning. Vi tar även hand om stormfällda träd och rotvältor. Alla dessa tjänster utförs av kvalificerade specialister under alla årstider – oavsett var i Hallstavik du befinner dig!


Djupeskog Trädfällning AB
att tänka på när man ska fräsa stubbar

Att avlägsna stubbar från trädgården inte bara förbättrar utseendet och skapar en jämn yta utan minskar också risken för framtida problem. Genom att fräsa bort stubbarna skapas utrymme för nya planteringsmöjligheter och andra trädgårdsprojekt. Dessutom minskar man risken för skadedjur och insektsangrepp som potentiellt kan påverka både trädgården och närliggande byggnader. Stubbfräsning förhindrar också återväxt. Om stubben är levande kan den annars fortsätta att skjuta nya skott och därmed skapa oönskad tillväxt och konkurrens med andra växter. Sammanfattningsvis främjar borttagning av stubbar en trädgårdsmiljö som är både estetiskt tilltalande och fri från potentiella bekymmer.

behövs MARKLOV FÖR STUBBFRÄSNING?

Stubbfällning betraktas oftast som en åtgärd för trädvård och är undantagen från kravet på marklov. Det är dock viktigt att kontrollera lokala bestämmelser och detaljplaner, eftersom reglerna kan variera beroende på plats. Det är alltid bra att vara informerad och eventuellt rådgöra med kommunen för att undvika oönskade överraskningar. På Norrtälje Kommuns webbplats kan du ta del av mer information om marklov och vad som gäller i just det område du planerar att ta bort stubbar i, och på Länsstyrelsens webbplats kan du läsa mer om vad som gäller för biotopskyddade områden.

olika metoder för att ta bort stubbar

För att ta bort stubbar finns det flera olika metoder. Det finns för- och nackdelar med varje alternativ av metod, och du bör därför noggrant utvärdera vilket val som är det bästa i just din specifika situation.

  • Stubbfräsning: En process för att ta bort stubbar genom att använda en stubbfräsmaskin. Maskinen tuggar ner stubben till under marknivå.
  • Handgrävning: Den här metoden innebär att manuellt gräva runt stubben och rötter med hjälp av olika verktyg som spadar, hackor och yxor. Det är en arbetsintensiv metod men kan vara effektiv för mindre stubbar.
  • Grävmaskin: Ytterligare ett sätt att ta bort en stubbe och rötter är att använda en grävmaskin.

Stubbfräsning pris i Hallstavik

Hur mycket kostar stubbfräsning i Hallstavik? Många är nyfikna på priset och undrar vad de kan förvänta sig att betala.

kostnad stubbfräsning

Priset vid stubbfräsning påverkas av flera olika faktorer, inklusive följande:

  • Storlek på stubben: större stubbar kommer att kräva mer tid och ansträngning att fräsa, vilket kan öka kostnaden.
  • Stubbens placering: på svåråtkomliga områden, såsom branta sluttningar, mycket stenar nära stubben eller trånga utrymmen, kan vara svårare att fräsa och kan kosta mer.
  • Antal stubbar: Även om det blir ett högre totalpris för fler stubbar i jämförelse med en, blir priset den totala kostnaden lägre pga. att avgift för framkörning och maskin endast utgår en gång per tillfälle.
  • Typ av träd: Vissa typer av träd, som lövträ, kan vara svårare att fräsa än andra, vilket kan påverka kostnaden.
  • Bortforsling: Om du som kund vill ha bortforsling av det kvarvarande materialet kan detta påverka kostnaden.

stubbfräsning rut

Vi fakturerar tjänsten per diameter i centimeter, med ett genomsnittligt fräsdjup på 10 cm. Dessutom tillkommer en engångsavgift för framkörning och användning av maskinen. Trots att det totala priset blir högre för att fräsa 10 stubbar jämfört med en, blir kostnaden per stubbe lägre.

Ingen vill bli överraskad när fakturan kommer. När du kontaktar oss kommer vi alltid ut på plats för att samla information och ge dig en gratis offert. Att göra en offertförfrågan innebär ingen förpliktelse för dig. Efter att du har fått ett skriftligt prisförslag från oss, kan du ta dig tid att fundera i lugn och ro innan du bestämmer dig för om du vill gå vidare med arbetet eller inte.

Slutligen har du som kund i Hallstavik har möjlighet att använda RUT-avdraget och få en skattereduktion på upp till 50% på arbetskostnaden. Självklart tar vi hand om ansökan om RUT-avdrag hos Skatteverket. Läs mer om regler för RUT-avdrag i samband med trädgårdsarbete på Skatteverkets hemsida.

stubbfräsning MASKIN

När vi jobbar i Hallstavik använder vi en maskiner från tillverkaren Bandit Industries som är tillverkare av tung utrustning för trädvårds- och landskapsindustrin. Företaget är känt för sin högkvalitativa, hållbara och pålitliga utrustning, inklusive Bandit stubbfräsmaskiner.

Trots maskinens imponerande kapacitet och kraftfulla motor är den konstruerad för att hantera stubbar av olika storlekar och typer. Den är också lätt att manövrera för en enda person. Med sina flexibla 70 cm i bredd och larvfötter är den smidig och kan nå platser med begränsad tillgänglighet, vilket resulterar i ett minimalt fotavtryck på marken och gräsmattan. I videon bredvid kan du se hur effektivt maskinen arbetar.

Vanliga frågor och svar om stubbfräsning

Här har vi svarat på vanliga frågor, de så kallade FAQ:erna, om stubbfräsning. Naturligtvis är du välkommen att kontakta oss direkt om du har frågor som inte behandlas nedan.

Kostnaden för stubbfräsning kan variera beroende på faktorer som storleken på stubben, placering och antal stubbar som ska fräsas. Vi rekommenderar att du tar in flera offerter för att jämföra priser.

Ja, det är möjligt att använda RUT-avdrag för stubbfräsning i Sverige. RUT-avdraget ger privatpersoner möjlighet att dra av 50% av arbetskostnaderna för hushållsnära tjänster, inklusive trädgårdsarbete och stubbfräsning, med en övre avdragsgräns. Det ger ekonomiska fördelar för de som vill ta bort stubbar och samtidigt dra nytta av skatteavdraget.

Stubbfräsmaskinen kan potentiellt skada nedgrävda rör, vattenledningar etc. Vi kontrollerar därför med dig som kund om det finns något sådant i marken innan processen för stubbfräsningen påbörjas.

Stubbfräsning kan skapa mycket träflis och sågspån, men de flesta professionella företag snyggar till upp området efter att jobbet är klart. Vi erbjuder också att ta bort det malda materialet från platsen.

Ja, många företag erbjuder stubbfräsningsmaskiner för uthyrning. Det är dock viktigt att notera att det kan vara farligt att använda en stubbfräs och att det kräver ordentlig utbildning. Vi rekommenderar dig därför alltid att anlita en professionell om du inte har erfarenhet.

Stubbfräsning är en process för att ta bort stubbar från marken med hjälp av en stubbfräsmaskin. Genom att följa säkerhetsåtgärder och använda maskinen korrekt kan man effektivt mala ner stubben till önskat djup. Efter avslutad fräsning återställs området, vilket ger en jämnare yta och möjliggör ny plantering och andra trädgårdsprojekt.

Få mer information om våra tjänster inom trädfällning