stubbfräsNING

Behöver du hjälp med stubbfräsning av stubbar och rötter?

Kontakta oss för gratis hembesök & offert med fast pris. Vi hjälper dig snabbt och effektivt med vår kraftfulla stubbfräsmaskin.

Boka ett kostnadsfritt besök för gratis offert med fast pris!

En offert från oss är kostnadsfri och ej bindande.

Kort kontaktformulär som visas i hero

Ta bort stubbar

Många kunder hör av sig till oss för att ta bort stubbar i sin trädgård. Anledningen är ofta estetisk. En trädstubbe kan vara en ful funktion i en trädgård, vilket försämrar utrymmets övergripande utseende.

Men det kan även utgöra en säkerhetsrisk. stubbar kan utgöra en snubbelrisk, särskilt om de är placerade på en plats i trädgården där man rör sig ofta eller vid en gångväg. En stubbe kan också ta upp värdefull plats i en trädgård som skulle kunna användas för andra växter eller utomhusaktiviteter. Stubbar kan dessutom locka till sig skadedjur som t.ex. myror, som sedan kan spridas till andra delar av trädgården eller till och med huset.

Ytterligare skäl till att ta bort en stubbe kan vara tankarna på framtida tillväxt. Om trädstubben fortfarande lever kan rötterna fortsätta att växa och spira nya skott, vilket innebär risk för skada på närliggande växter och byggnader. Att ta bort en stubbe gör att området i stället kan användas för ny landskapsplanering, plantering eller till och med konstruktion.

Olika metoder för att ta bort stubbar

Det finns flera alternativa metoder för att ta bort stubbar. Alla alternativ har sin egen uppsättning för- och nackdelar, du bör utvärdera den bästa metoden för din specifika situation.

 • Stubbfräsning: En process för att ta bort stubbar genom att slipa ner dem till under marknivå med hjälp av en specialiserad maskin som kallas stubbfräsmaskin.
 • Handgrävning: Detta innebär att manuellt gräva runt stubben och rötterna med hjälp av verktyg som spade, hacka och yxa. Det är en arbetskrävande metod men kan vara effektiv för små stubbar.
 • Kemikalieborttagning: Denna metod innebär att man borrar hål i stubben och fyller den med en kemisk lösning för borttagning av stubbar. Kemikalierna gör att stubben ruttnar och bryts ner med tiden.
 • Bränna upp det: Denna metod går ut på att borra hål i stubben, fylla dem med ett mycket brandfarligt material och sedan tända eld. Denna metod kan vara effektiv men den kräver mycket försiktighet och kan vara olaglig i vissa områden.
 • Grävmaskin: Ännu en metod är att använda en grävmaskin för att gräva upp stubbe och rötter.

Stubbfräsning pris

Tjänster inom stubbfräsning vi erbjuder

Djupeskog Trädfällning erbjuder tjänsten stubbfräsning.

Stubbfräsning är en process för att ta bort stubbar genom att slipa ner dem till under marknivå med hjälp av en specialiserad maskin som kallas stubbfräsmaskin. Maskinen har en roterande kapskiva som slipar stubben och omgivande rötter till små spån. Spånen kan sedan tas bort och hålet fyllas med jord eller annat material för att skapa en jämn yta.

Denna metod används t.ex. ofta av företag inom trädfällning, landskapsarkitekter och fastighetsägare framförallt för att ta bort oönskade stubbar och förbereda området för omplantering eller nybyggnation.

Priser och serviceområden

En av de vanligaste frågorna vi får är vad stubbfräsning kostar. Eftersom vi vill ge dig ett rättvist och tydligt pris specifikt för just de stubbar du önskar hjälp med erbjuder vi gratis hembesök.

Vi prissätter tjänsten per dm i diameter, samt normalt fräsdjup 10 cm. Ovanpå det tillkommer en engångsavgift för maskin och framkörning. Även om det alltså blir ett högre totalpris för 10 stubbar jämfört med en, så blir priset per stubbe lägre.

Stubbens placering och markförhållanden runt om kan bl.a påverka priset. Om det exempelvis är mycket sten i backen runt om. Avslutningsvis kan även ålder och skick vara faktorer som påverkar. Speciellt en äldre och torr stubbe då detta innebär att stubben generellt blir enklare att ta bort.

Vårt serviceområde stäcker sig genom hela Uppland och Stockholms norra delar. Framförallt Roslagen d.v.s. Blidö, Lidingö, Ljusterö, Norrtälje, Danderyd, Djursholm, Hallstavik, Rimbo och Singö. Även Täby, Uppsala, Älmsta, Väddö, Vätö, Åkersberga och Öregrund.

Vår stubbfräs

Vi använder maskiner från tillverkaren Bandit. Trots maskinens höga kapacitet och kraftfulla motor är den lättmanövrerad för en person. Med sina smidiga 70 cm i bredd och larvfötter tar den sig fram på de flesta ställen och lämnar därav minimalt avtryck på mark och gräsmatta.

Vanliga frågor stubbfräsning

Här har vi samlat svar på vanliga frågor vi får om stubbfräsning. Har du frågor specifikt om trädfällning har vi samlat liknande frågor och svar här. Självklart går det utmärkt att kontakta oss direkt om du har undrar över något som inte finns med här.

Frågor och svar

Vi prissätter tjänsten per dm i diameter, samt normalt fräsdjup 10 cm. Ovanpå det tillkommer en engångsavgift för maskin och framkörning.

Ja, i de flesta fall har du möjlighet att använda RUT-avdrag för trädfällning, stubbfräsning och relaterade arbeten och få en skattereduktion på upp till 50% av arbetskostnaden. Självklart sköter vi ansökningen om RUT-avdrag hos Skatteverket.

Exempel från Skatteverket på arbeten som du kan få rutavdrag för är; beskärning, fällning och borttagande av träd och buskar. Röjning av sly, stubbfräsning och kapning av ved. Hos Skatteverket kan du läsa mer om RUT-avdrag eller kontakta oss.

Om stubbens stam har för hög höjd sågar vi självklart ner den inför arbetet med vår stubbfräsmaskin.

Vår stubbfräsmaskin är liten, smidig och kraftfull. Inte nog med att maskinen tar sig fram på de flesta ställen, den orsakar dessutom minimalt med avtryck och skador på mark och gräsmattor.

Upptäck bekvämligheten med att ha våra experter nära dig. Vi erbjuder stubbfräsningstjänster i Norrtälje, Stockholm och Uppsala, så att din trädgård kan förbli vacker och felfri. Här hittar du oss på den plats du har permanent -eller sommarboende.

Blidö

Danderyd

Djursholm

Furusund

Gräddö

Hallstavik

Ljusterö

Norrtälje

Rådmansö

Singö

Täby

Uppsala

Vallentuna

Väddö

Vätö

Åkersberga

ÄlmstaDjupeskog Trädfällning AB

Välkommen att kontakta oss!

Vi svarar gärna på alla dina frågor kring våra tjänster och dina träd.

Andreas Åkerlund, VD

Djupeskog Trädfällning AB

Viktiga aspekter att ha i åtanke när du anlitar en trädfällare för stubbfräsning

 • Licensiering och försäkring: Se till att företaget är licensierat och försäkrat för att utföra tjänster inom trädfällning och stubbfräsning. Det skyddar dig vid eventuella olyckor eller skador som kan inträffa under jobbet.
 • Erfarenhet: Leta efter en trädfällare med en dokumenterad meritlista och erfarenhet av att ta bort träd av liknande storlek och komplexitet som det du behöver ta bort.
 • Säkerhet: Trädfällaren bör ha en säkerhetsplan på plats för att skydda sina arbetare och din egendom. Be om referenser och kontrollera om möjligt deras säkerhetsregister.
 • Utrustning: Företaget bör ha nödvändig utrustning för att säkert och effektivt ta bort trädet, inklusive en kran vid behov.
 • Kostnad: Få uppskattningar från flera trädfällare och jämför deras priser och tjänster som erbjuds.
 • Miljöpåverkan: Fundera på om trädfällaren har någon plan för miljöpåverkan av borttaget, som att plantera om eller bevara det omgivande ekosystemet.
 • Kommunikation: Se till att trädfällaren kan kommunicera effektivt och tydligt förklara processen och eventuella problem som kan uppstå.
 • Efterborttagning: Lika viktigt är att bekräfta om företaget kommer att rengöra området och ta bort skräpet eller om du måste hantera det, även om de har en plan för att fylla hålet eller återställa området. Kort sagt: Tänk alltså på arbetet både inför, under och efter.