stubbfräsNINg Blidö

Behöver du hjälp med stubbfräsning på Blidö? | Anlita ett lokalt företag | Vi finns på Blidö!

Boka ett kostnadsfritt besök för gratis offert med fast pris!

En offert från oss är kostnadsfri och ej bindande.

Kort kontaktformulär som visas i hero

Vi tar bort dina stubbar på Blidö

Djupeskog Trädfällning AB är din kompletta leverantör av stubbfräsning och trädfällning på Blidö, både för dig som privatperson men även beställare för företag och samfällighet. Vår kunniga personal hjälper dig snabbt och säkert med trädgårdstjänster oavsett storlek på ditt projekt.

Vi erbjuder heltäckande arboristtjänster inom trädfällning, bland annat beskärning, bortforsling, flisning och stubbfräsning. Vi tar dessutom hand om stormfällda träd och rotvältor. Allt utfört av kvalificerade specialister under årets alla årstider -oavsett vart på Blidö du bor!


Djupeskog Trädfällning AB
att tänka på när man ska fräsa stubbar

Att ta bort stubbar från trädgården har flera fördelar, inte bara för utseendet och en jämn yta, utan också för att minska risken för framtida problem. Genom att använda stubbfräsning skapas utrymme för nya planteringsmöjligheter och andra trädgårdsprojekt. Dessutom minskar man risken för skadedjur och insektsangrepp, vilka potentiellt kan påverka både trädgården och närliggande byggnader. Stubbfräsning förhindrar även återväxt. Om stubben är levande kan den annars fortsätta att skjuta nya skott och därmed skapa oönskad tillväxt och konkurrens med andra växter. Sammanfattningsvis främjar borttagning av stubbar en trädgårdsmiljö som är både estetiskt tilltalande och fri från potentiella bekymmer.

behövs MARKLOV FÖR STUBBFRÄSNING?

Stubbfällning anses vanligtvis vara en åtgärd för trädvård och är undantagen från marklovskravet. Det är dock viktigt att kontrollera lokala föreskrifter och detaljplaner eftersom reglerna kan variera beroende på plats. Det är alltid bra att vara informerad och möjligtvis rådgöra med kommunen för att undvika oönskade överraskningar. På Norrtälje Kommuns webbplats kan du ta del av mer information om marklov och vad som gäller i just det område du planerar att ta bort stubbar i, och på Länsstyrelsens webbplats kan du läsa mer om vad som gäller för biotopskyddade områden.

olika metoder för att ta bort stubbar

Att eliminera stubbar kan utföras genom olika metoder. Varje metod har sina för- och nackdelar, och därför är det viktigt att noggrant utvärdera vilket alternativ som är mest lämpligt för din specifika situation.

  • Stubbfräsning: En process för att ta bort stubbar genom att använda en stubbfräsmaskin. Maskinen tuggar ner stubben till under marknivå.
  • Handgrävning: Den här metoden innebär att manuellt gräva runt stubben och rötter med hjälp av olika verktyg som spadar, hackor och yxor. Det är en arbetsintensiv metod men kan vara effektiv för mindre stubbar.
  • Grävmaskin: Ytterligare ett sätt att ta bort en stubbe och rötter är att använda en grävmaskin.

Stubbfräsning pris på Blidö

Vad kostar stubbfräsning på Blidö? Det är en vanlig fråga, och många undrar över priset och vad man kan förvänta sig att betala.

kostnad stubbfräsning

Priset för stubbfräsning påverkas av olika faktorer, inklusive följande aspekter:

  • Storlek på stubben: större stubbar kommer att kräva mer tid och ansträngning att fräsa, vilket kan öka kostnaden.
  • Stubbens placering: på svåråtkomliga områden, såsom branta sluttningar, mycket stenar nära stubben eller trånga utrymmen, kan vara svårare att fräsa och kan kosta mer.
  • Antal stubbar: Även om det blir ett högre totalpris för fler stubbar i jämförelse med en, blir priset den totala kostnaden lägre pga. att avgift för framkörning och maskin endast utgår en gång per tillfälle.
  • Typ av träd: Vissa typer av träd, som lövträ, kan vara svårare att fräsa än andra, vilket kan påverka kostnaden.
  • Bortforsling: Om du som kund vill ha bortforsling av det kvarvarande materialet kan detta påverka kostnaden.

stubbfräsning rut

Vi beräknar kostnaden för tjänsten per decimeter i diameter, med ett standardfräsdjup på 10 cm. Utöver detta tillkommer en engångsavgift för transport och användning av maskinen. Även om det totala priset blir högre för att ta bort 10 stubbar jämfört med en, blir priset per stubbe lägre vid större mängd.

Ingen vill stå inför överraskningar när fakturan kommer. När du tar kontakt med oss, kommer vi alltid ut på plats för att samla information och ge dig en gratis offert. Du förbinder dig inte genom att göra en förfrågan om offert. Efter att du har fått ett skriftligt prisförslag från oss kan du ta dig tid att fundera innan du bestämmer dig för om du vill fortsätta med arbetet eller inte.

Slutligen har du som kund på Blidö har möjlighet att använda RUT-avdraget och få en skattereduktion på upp till 50% på arbetskostnaden. Självklart tar vi hand om ansökan om RUT-avdrag hos Skatteverket. Läs mer om regler för RUT-avdrag i samband med trädgårdsarbete på Skatteverkets hemsida.

stubbfräsning MASKIN

När vi jobbar på Väddö använder vi en maskiner från tillverkaren Bandit Industries som är tillverkare av tung utrustning för trädvårds- och landskapsindustrin. Företaget är känt för sin högkvalitativa, hållbara och pålitliga utrustning, inklusive Bandit stubbfräsmaskiner.

Trots maskinens höga kapacitet och kraftfulla motor är den designad för att stubbar av olika storlekar och typer. Den är även lätt att manövrera för en person. Med sin flexibla 70 cm bredd och larvfötter kommer den in på de flesta ställen och lämnar därför ett minimalt fotavtryck på marken och gräsmattan. I videon här intill kan du se hur maskinen arbetar.

Vanliga frågor och svar om stubbfräsning Blidö

Här har vi samlat svar på vanliga frågor vi får om stubbfräsning, så kallade FAQ:s. Självklart går det utmärkt att kontakta oss direkt om du undrar över något som inte finns med nedan.

Kostnaden för stubbfräsning kan variera beroende på faktorer som storleken på stubben, placering och antal stubbar som ska fräsas. Vi rekommenderar att du tar in flera offerter för att jämföra priser.

Ja, det är möjligt att använda RUT-avdrag för stubbfräsning i Sverige. RUT-avdraget ger privatpersoner möjlighet att dra av 50% av arbetskostnaderna för hushållsnära tjänster, inklusive trädgårdsarbete och stubbfräsning, med en övre avdragsgräns. Det ger ekonomiska fördelar för de som vill ta bort stubbar och samtidigt dra nytta av skatteavdraget.

Stubbfräsmaskinen kan potentiellt skada nedgrävda rör, vattenledningar etc. Vi kontrollerar därför med dig som kund om det finns något sådant i marken innan processen för stubbfräsningen påbörjas.

Stubbfräsning kan skapa mycket träflis och sågspån, men de flesta professionella företag snyggar till upp området efter att jobbet är klart. Vi erbjuder också att ta bort det malda materialet från platsen.

Ja, många företag erbjuder stubbfräsningsmaskiner för uthyrning. Det är dock viktigt att notera att det kan vara farligt att använda en stubbfräs och att det kräver ordentlig utbildning. Vi rekommenderar dig därför alltid att anlita en professionell om du inte har erfarenhet.

Stubbfräsning är en process för att ta bort stubbar från marken med hjälp av en stubbfräsmaskin. Genom att följa säkerhetsåtgärder och använda maskinen korrekt kan man effektivt mala ner stubben till önskat djup. Efter avslutad fräsning återställs området, vilket ger en jämnare yta och möjliggör ny plantering och andra trädgårdsprojekt.

Hitta mer information om våra tjänster inom trädfällning