Stubbfräsning Väddö

Behöver du hjälp med stubbfräsning på Väddö? | Anlita oss, det lokala företaget som finns här på Väddö!

Boka ett kostnadsfritt besök för gratis offert med fast pris!

En offert från oss är kostnadsfri och ej bindande.

Kort kontaktformulär som visas i hero

Vi tar bort dina stubbar på Väddö

Djupeskog Trädfällning AB är din fullservicepartner för stubbfräsning och trädfällning på Väddö, både för privatpersoner och som leverantör för företag och samfälligheter. Vårt kunniga team är redo att snabbt och säkert assistera med trädgårdstjänster, oavsett storleken på ditt projekt.

Vi tillhandahåller omfattande arboristtjänster inom trädfällning, inklusive beskärning, bortforsling, flisning och stubbfräsning. Vi tar även hand om stormfällda träd och rotvältor. Alla dessa tjänster utförs av kvalificerade specialister under alla årstider – oavsett var på Väddö du bor!


Djupeskog Trädfällning AB
att tänka på när man ska fräsa stubbar

Att avlägsna stubbar från trädgården förbättrar inte bara utseendet och skapar en jämn yta, utan minskar också risken för framtida problem. Genom att fräsa bort stubbarna skapas utrymme för nya planteringsmöjligheter och andra trädgårdsprojekt. Dessutom minskar man risken för skadedjur och insektsangrepp som potentiellt kan påverka både trädgården och närliggande byggnader. Stubbfräsning förhindrar också återväxt. Om stubben är levande kan den annars fortsätta att skjuta nya skott och därmed skapa oönskad tillväxt och konkurrens med andra växter. Sammanfattningsvis främjar borttagning av stubbar en trädgårdsmiljö som är både estetiskt tilltalande och fri från potentiella bekymmer.

behövs MARKLOV FÖR STUBBFRÄSNING?

Stubbfällning betraktas oftast som en åtgärd för trädvård och är undantagen från kravet på marklov. Det är dock viktigt att kontrollera lokala bestämmelser och detaljplaner, eftersom reglerna kan variera beroende på plats. Det är alltid bra att vara informerad och eventuellt rådgöra med kommunen för att undvika oönskade överraskningar. På Norrtälje Kommuns webbplats kan du ta del av mer information om marklov och vad som gäller i just det område du planerar att ta bort stubbar i, och på Länsstyrelsens webbplats kan du läsa mer om vad som gäller för biotopskyddade områden.

olika metoder för att ta bort stubbar

Att ta bort stubbar kan göras med olika metoder. Varje metod har sina för- och nackdelar, och det är därför viktigt att noggrant utvärdera vilket alternativ som är mest lämpligt för din specifika situation.

  • Stubbfräsning är en metod för att avlägsna stubbar genom att använda en stubbfräsmaskin. Maskinen mal ner stubben till en nivå under markytan.
  • Handgrävning innebär manuell grävning runt stubben och dess rötter med användning av olika verktyg som spadar, hackor och yxor. Det är en arbetsintensiv metod men kan vara effektiv för mindre stubbar.
  • Grävmaskin: Ett alternativ för att ta bort en stubbe och dess rötter är att använda en grävmaskin.

Stubbfräsning pris på Väddö

Hur mycket kostar stubbfräsning på Väddö? Det är en vanlig fråga, och många är nyfikna på vad det kan komma att kosta.

kostnad stubbfräsning

Priset vid stubbfräsning påverkas av olika faktorer, inklusive följande:

  • Stubbens storlek påverkar priset: Större stubbar kräver mer tid och ansträngning att fräsa, vilket kan resultera i ökade kostnader.
  • Stubbens placering spelar roll: Om stubben är belägen på svåråtkomliga områden, som branta sluttningar, nära mycket stenar eller i trånga utrymmen, kan det vara mer utmanande att fräsa och kan därmed medföra högre kostnader.
  • Antal stubbar: Även om det blir ett högre totalpris för fler stubbar i jämförelse med en, blir priset den totala kostnaden lägre pga. att avgift för framkörning och maskin endast utgår en gång per tillfälle.
  • Typ av träd: Vissa typer av träd, som lövträ, kan vara svårare att fräsa än andra, vilket kan påverka kostnaden.
  • Bortforsling: Om du som kund vill ha bortforsling av det kvarvarande materialet kan detta påverka kostnaden.

stubbfräsning rut

Vi prissätter tjänsten per dm i diameter, med ett normalt fräsdjup på 10 cm. Dessutom tillkommer en engångsavgift för framkörning och maskin. Även om det blir ett högre totalpris för 10 stubbar i jämförelse med en, blir priset per stubbe lägre.

Ingen vill få överraskningar när fakturan kommer. När du kontaktar oss kommer vi alltid ut på plats för att samla underlag för en gratis offert. Du förbinder dig aldrig genom att göra en offertförfrågan. När du fått ett skriftligt prisförslag från oss kan du i lugn och ro fundera innan du bestämmer dig för om du vill gå vidare med arbetet eller inte.

Slutligen har du som kund på Väddö har möjlighet att använda RUT-avdraget och få en skattereduktion på upp till 50% på arbetskostnaden. Självklart tar vi hand om ansökan om RUT-avdrag hos Skatteverket. Läs mer om regler för RUT-avdrag i samband med trädgårdsarbete på Skatteverkets hemsida.

stubbfräsning MASKIN

När vi jobbar på Väddö använder vi en maskiner från tillverkaren Bandit Industries som är tillverkare av tung utrustning för trädvårds- och landskapsindustrin. Företaget är känt för sin högkvalitativa, hållbara och pålitliga utrustning, inklusive Bandit stubbfräsmaskiner.

Trots maskinens höga kapacitet och kraftfulla motor är den designad för att stubbar av olika storlekar och typer. Den är även lätt att manövrera för en person. Med sin flexibla 70 cm bredd och larvfötter kommer den in på de flesta ställen och lämnar därför ett minimalt fotavtryck på marken och gräsmattan. I videon här intill kan du se hur maskinen arbetar.

Vanliga frågor och svar om stubbfräsning Väddö

Här har vi samlat svar på vanliga frågor vi får om stubbfräsning, så kallade FAQ:s. Självklart går det utmärkt att kontakta oss direkt om du undrar över något som inte finns med nedan.

Kostnaden för stubbfräsning kan variera beroende på faktorer som storleken på stubben, placering och antal stubbar som ska fräsas. Vi rekommenderar att du tar in flera offerter för att jämföra priser.

Ja, det är möjligt att använda RUT-avdrag för stubbfräsning i Sverige. RUT-avdraget ger privatpersoner möjlighet att dra av 50% av arbetskostnaderna för hushållsnära tjänster, inklusive trädgårdsarbete och stubbfräsning, med en övre avdragsgräns. Det ger ekonomiska fördelar för de som vill ta bort stubbar och samtidigt dra nytta av skatteavdraget.

Stubbfräsmaskinen kan potentiellt skada nedgrävda rör, vattenledningar etc. Vi kontrollerar därför med dig som kund om det finns något sådant i marken innan processen för stubbfräsningen påbörjas.

Stubbfräsning kan skapa mycket träflis och sågspån, men de flesta professionella företag snyggar till upp området efter att jobbet är klart. Vi erbjuder också att ta bort det malda materialet från platsen.

Ja, många företag erbjuder stubbfräsningsmaskiner för uthyrning. Det är dock viktigt att notera att det kan vara farligt att använda en stubbfräs och att det kräver ordentlig utbildning. Vi rekommenderar dig därför alltid att anlita en professionell om du inte har erfarenhet.

Stubbfräsning är en process för att ta bort stubbar från marken med hjälp av en stubbfräsmaskin. Genom att följa säkerhetsåtgärder och använda maskinen korrekt kan man effektivt mala ner stubben till önskat djup. Efter avslutad fräsning återställs området, vilket ger en jämnare yta och möjliggör ny plantering och andra trädgårdsprojekt.

Lär dig mer om våra tjänster inom trädfällning på väddö