TRÄDFÄLLNING Ljusterö

Letar du efter trädfällning på Ljusterö? | Anlita ett lokalt företag | Kontakta oss idag!

 • Gratis hembesök på Ljusterö!
 • Offert med fast pris och RUT-avdrag
 • Heltäckande arboristtjänster inom trädfällning, beskärning, stubbfräsning, flisning och bortforsling

Boka ett kostnadsfritt besök för gratis offert med fast pris!

En offert från oss är kostnadsfri och ej bindande.

Kort kontaktformulär som visas i hero

Vi är dina trädfällare på Ljusterö

Djupeskog Trädfällning AB är din kompletta leverantör av trädvård och trädfällning på Ljusterö, både för dig som är privatperson men också beställare för företag och organisations räkning. Våra proffsiga trädfällare hjälper dig snabbt och säkert med trädgårdstjänster oavsett omfattning på ditt projekt.

Att avlägsna träd är mer än att bara skapa utrymme. Det är en konst att balansera natur och mänsklig påverkan. Vi erbjuder heltäckande arboristtjänster inom trädfällning på Ljusterö och besitter inte enbart skicklighet utan också den nödvändiga kunskapen för beskärning, bortforsling, flisning och stubbfräsning. Vi tar dessutom hand om stormfällda träd och rotvältor. Allt utfört av kvalificerade specialister under årets alla årstider -oavsett vart på Ljusterö du bor.


Trädfällning Ljusterö - Djupeskog Trädfällnings erfarna arborister tar hand om träden med precision.
att välja rätt trädfällningsservice på Ljusterö

När du överväger att köpa in en tjänst för att fälla träd finns det emellertid ett par saker som är viktiga att tänka på.

Marknaden är full av alternativ, men att välja rätt trädfällningsföretag är avgörande. Ljusterö-förhållandena kräver specialiserad kunskap om lokala trädarter och förutsättningar. Genom att välja rätt tjänst undviker du inte bara onödiga kostnader utan säkerställer också att jobbet görs på rätt sätt.

Det är viktigt att förstå de lokala reglerna och tillstånden som kan påverka trädfällningsprocessen på Ljusterö. Tomter inom detaljplanerat område kan omfattas av särskilda regler som kan kräva marklov. På Österåkers Kommuns webbsida kan du ta del av mer information om marklov och vad som gäller i just det område du planerar att fälla träd i.

Träd med en stam på över 1 m i diameter räknas som särskilt skyddsvärda. På liknande sätt omfattas också träd som växer vid fornlämningar , alléer eller biotopskyddat område av särskilda regler. På grund av detta kan det vara klokt att läsa mer på Länsstyrelsens webbplats om vad som gäller.

Hur vet du när det är dags att avlägsna ett träd? Vi kommer att titta på tecknen som indikerar att trädfällning kan vara nödvändig. Ett sjukt träd blir med tiden ett ”riskträd”. Döda grenar, sprickor eller svampangrepp kan indikera att det är läge att fälla.

viktigt att tänka på vid trädfällning på Ljusterö

När du ska kontakta ett företag för hjälp med arboristtjänster eller trädfällning på Ljusterö finns det ett par saker som är viktigt att tänka på:

 • Du bör alltid begära en skriftlig offert med ett tydligt angivet pris och vad som ingår, till exempel kapning av stam i längder, bortforsling eller flisning av grenar. För att inte tala om stubbfräsning. Trädfällning omfattas av RUT-avdrag.
 • Läs Google recensioner från tidigare kunder och utförda arbeten.
 • Kolla upp företaget. Prova att söka efter ett företag på internet. Är det ett registrerat företag kan du enkelt hitta information om hur länge företaget varit aktivt, vem som äger företaget och även recensioner från tidigare kunder och utförda arbeten.
 • Betala aldrig något i förskott eller svart. Hos seriösa företag får du en faktura efter slutfört jobb. Framförallt ska eventuellt RUT-avdrag redan vara avdraget från summan du ska betala.
 • Säkerheten borde alltid vara högsta prioritet. Att fälla träd är förenat med risk både för egendom och din och andras säkerhet. På grund av det bör du anlita en seriös aktör med erfarenhet, rätt kunskap och ansvarsförsäkring.
 • Sammanfattningsvis, ställ krav på oss företagare. Vi som är seriösa har inga problem med att lämna referenser eller erbjuda hembesök för att titta på ett arbete och lämna en tydlig, skriftlig offert.
Lär dig mer om våra tjänster inom stubbfräsning

Att ta hand om stubbar och rötter är mycket jobb. Vi hjälper dig gärna med det.

Boka trädfällning

Kort efter att vi mottagit din förfrågan tar vi kontakt med dig för att gemensamt hitta ett passande tillfälle för att gå igenom önskat arbete på plats. Efteråt får du en skriftlig offert som du i lugn och ro kan fundera igenom. När du valt att tacka Ja till offerten bokar vi in en tid för utförandet av arbetet. Du förbinder dig alltså inte till någonting genom att göra en offert förfrågan. Offerten är dessutom helt kostnadsfri!

Många som hör av sig till oss vill fälla träd på till exempel en tomt till ett sommarboende på Ljusterö. Det innebär att det kan vara svårt för kunden själv att mötas upp på plats. Det brukar vi kunna lösa genom rak och tydlig kommunikation över telefon/mail och att kunden märker upp de träd och som ska fällas innan vi kommer ut. Med andra ord behöver du som kund inte nödvändigtvis själv vara fysiskt på plats för att peka ut träden.

Samma sak gäller under själva fällningen. Även om många tycker att det spännande att se hur själva trädfällningen går till.

Kontakta våra pålitliga specialister idag för gratis offert för trädfällning, bortforsling av stormfällda träd till stubbfräsning av stubbar och rotvältor på Ljusterö. Självklart går det även bra att ringa direkt till oss för att boka in ett besök och skriftlig offert.

trädfällning på Ljusterö – vad händer efter att jag bokat?

 • Kort efter att vi mottagit din förfrågan tar vi kontakt med dig och bokar in ett passande tillfälle för att mötas upp på plats.
 • Under besöket går vi igenom vad du önskar få hjälp med för att göra en rättvis bedömning
 • Du får en skriftlig offert med fast pris och RUT-avdrag. Offerten från oss är inte bindande och du får själv ta ställning till om du vill gå vidare. Vår förhoppning är självklart att du är nöjd och tackar Ja.

Vad kostar det att fälla träd?

Att förstå de olika faktorerna som påverkar kostnaden för trädfällning är viktigt för att undvika överraskningar. Allt från trädets storlek till svårighetsgraden av uppdraget kommer att påverka kostnaden. I bland kan exempelvis ett till synes helt friskt och lättillgängligt träd ha faktorer som påverkar arbetet och gör det svårt eller mer tidskrävande.

Ingen vill få överraskningar när fakturan kommer. När du kontaktar oss kommer vi alltid ut på plats för att samla underlag för en gratis offert. Du förbinder dig aldrig genom att göra en offertförfrågan. När du fått ett skriftligt prisförslag från oss kan du i lugn och ro fundera innan du bestämmer dig för om du vill gå vidare med arbetet eller inte.


Slutligen har du som kund på Ljusterö möjlighet att använda RUT-avdraget och få en skattereduktion på upp till 50% på arbetskostnaden. Självklart tar vi hand om ansökan om RUT-avdrag hos Skatteverket.

Läs mer om regler för RUT-avdrag i samband med trädfällning och trädgårdsarbete på Skatteverkets hemsida.

Här besvarar vi vanliga frågor om trädfällning på Ljusterö

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om trädfällning som vi ofta får av våra kunder i Österåkers kommun inför, under eller efter avslutad trädfällning. Välkommen att höra av dig till oss om du har frågor kring våra tjänster och dina träd.

FAQs

Hur mycket kostar trädfällning på Ljusterö?

Kostnaden varierar beroende på olika faktorer, inklusive trädets storlek och plats. Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök och offert med fast pris.

Vilka tillstånd är nödvändiga för att fälla ett träd på Ljusterö och Österåkers Kommun?

Vissa träd och områden kan kräva tillstånd för fällning. Om trädet utgör en del av en allé eller berörs av strandskydd. Kontrollera med kommunen för att säkerställa att du uppfyller alla krav. Här kan du hitta mer information om trädfällning på Österåkers Kommuns webbsida.

Finns det några miljövänliga trädfällningstjänster?

Vi strävar efter att minimera påverkan på miljön och följer hållbara praxis. Trädfällning kan påverka miljön genom att minska grönområden och påverka djurlivet. Därför är det viktigt att fälla träd med hänsyn till miljön. För att bibehålla ett fungerande ekosystem kan man exempelvis plantera ett nytt träd eller hänga upp så kallade insektshotell. 

Kan jag själv utföra trädfällning?

Det rekommenderas inte att försöka själv om du saknar erfarenhet. Professionell hjälp minskar risken för skador och fel.

Hur lång tid tar det att fälla ett träd?

Tiden varierar beroende på trädets storlek och komplexitet. Vi kommer att ge en ungefärlig tidsram i offerten.