Arborist

Behöver du hjälp med dina träd av en arborist och trädvårdsspecialist?

Vi erbjuder gratis hembesök & offert med fast pris. Kontakta oss!

Boka ett kostnadsfritt besök för gratis offert med fast pris!

En offert från oss är kostnadsfri och ej bindande.

Kort kontaktformulär som visas i hero

Anlita en arborist

Att ta hjälp av en professionell arborist för trädfällning är det bästa sättet att säkerställa att arbetet utförs på ett säkert och effektivt sätt, samtidigt som hänsyn tas till omgivande miljö och struktur.

Genom att anlita våra experter kan du vara säker på att rätt verktyg, utrustning och tekniker används för att utföra arbetet på ett säkert sätt. Våra arborister har omfattande kunskap och erfarenhet inom trädvård. Dessutom innehar alla ansvarsförsäkring för att täcka eventuella skador, om olyckan ändå skulle vara framme.

Vad kostar det att anlita en arborist?

Kostnaden för att anlita en arborist varierar beroende på flera faktorer, inklusive omfattningen av arbetet, trädets storlek och plats. Det bästa sättet att få en exakt uppskattning är att kontakta flera arborister för offerter.

Möjlighet till RUT-avdrag

När du anlitar oss kan du få skattereduktion, så kallat rutavdrag, för upp till 50 procent av arbetskostnaden. Självklart tar vi hand om ansökan hos Skatteverket. Här på skatteverkets hemsida kan du läsa mer om vad det är som gäller kring rutavdrag.

FAQ – Vanliga frågor och svar: Arborist

Vilka tjänster erbjuder en arborist?

En arborist kan utföra en mängd tjänster som till exempel trädbeskärning, trädfällning, träddiagnos för att identifiera skadedjur, svampsjukdomar, eller andra hälsoproblem. En arborist kan dessutom genomföra riskbedömningar för träd för att identifiera potentiella risker och förebygga olyckor.

Hur vet jag om mina träd behöver beskäras?

Tecken på att ett träd behöver beskäras kan inkludera till exempel döda eller skadade grenar, överbelastning av grenar och närvaro av sjukdomar eller skadedjur. En arborist kan utföra en grundlig bedömning av ditt träd och dessutom ge rekommendationer för lämpliga åtgärder.

Är det lagligt att fälla ett träd själv?

Lagar och förordningar för trädfällning varierar beroende på platsen och typen av träd. Innan du fäller ett träd själv, se till att du kontrollerar lokala bestämmelser och eventuellt ansöker om tillstånd om det behövs.

Hur lång tid tar det att fälla ett träd?

Tiden det tar att fälla ett träd varierar beroende på flera faktorer, inklusive trädets storlek, tillgänglighet och eventuella hinder i närheten. Sammanfattningsvis kan en arborist kan ge dig en uppskattning baserad på dina specifika omständigheter.

Inom vilka områden jobbar era arborister?

Vi är verksamma från Stockholm norrort, Åkersberga, Norrtälje, Uppsala. Hela Roslagen upp mot Östhammar.

En erfaren arborist klättrar upp i ett imponerande träd i Uppsala för att utföra expertträdvård.

Välkommen att kontakta oss direkt

Om du har några ytterligare frågor eller behöver mer information. Vi finns här för att hjälpa dig.