stubbfräsNINg Djursholm

Behöver du hjälp med stubbfräsning i Djursholm? | Anlita ett lokalt företag | Vi finns i Djursholm!

Boka ett kostnadsfritt besök för gratis offert med fast pris!

En offert från oss är kostnadsfri och ej bindande.

Kort kontaktformulär som visas i hero

Vi tar bort dina stubbar i Djursholm

Djupeskog Trädfällning AB är din fullständiga leverantör av stubbfräsning och trädfällning i Djursholm, för både privatpersoner och företag samt samfälligheter. Vår kunniga personal assisterar dig snabbt och säkert med trädgårdstjänster, oavsett omfattningen på ditt projekt.

Vi erbjuder heltäckande arboristtjänster inom trädfällning, bland annat beskärning, bortforsling, flisning och stubbfräsning. Vi tar dessutom hand om stormfällda träd och rotvältor. Allt utfört av kvalificerade specialister under årets alla årstider -oavsett vart i Djursholm du bor!


Djupeskog Trädfällning AB
att tänka på när man ska fräsa stubbar

Att avlägsna stubbar från trädgården inte bara förbättrar utseendet och skapar en jämn yta utan minskar också risken för framtida problem. Genom att fräsa bort stubbarna skapas utrymme för nya planteringsmöjligheter och andra trädgårdsprojekt. Dessutom minskar man risken för skadedjur och insektsangrepp som potentiellt kan påverka både trädgården och närliggande byggnader. Stubbfräsning förhindrar också återväxt. Om stubben är levande kan den annars fortsätta att skjuta nya skott och därmed skapa oönskad tillväxt och konkurrens med andra växter. Sammanfattningsvis främjar borttagning av stubbar en trädgårdsmiljö som är både estetiskt tilltalande och fri från potentiella bekymmer.

behövs MARKLOV FÖR STUBBFRÄSNING?

Att fälla stubbar betraktas vanligtvis som en åtgärd för trädvård och är undantagen från kravet på marklov. Det är dock viktigt att kontrollera lokala bestämmelser och detaljplaner, eftersom reglerna kan variera beroende på plats. Det är alltid bra att vara informerad och eventuellt rådgöra med kommunen för att undvika oönskade överraskningar. På Danderyd Kommuns webbplats kan du ta del av mer information om marklov och vad som gäller i just det område du planerar att ta bort stubbar i, och på Länsstyrelsens webbplats kan du läsa mer om vad som gäller för biotopskyddade områden.

olika metoder för att ta bort stubbar

För att ta bort stubbar finns det flera olika metoder. Det finns för- och nackdelar med varje alternativ av metod, och du bör därför noggrant utvärdera vilket val som är det bästa i just din specifika situation.

  • Stubbfräsning är en metod för att avlägsna stubbar genom användning av en stubbfräsmaskin. Maskinen maler ned stubben till under marknivå.
  • Handgrävning är en metod där man manuellt gräver runt stubben och dess rötter med hjälp av olika verktyg såsom spadar, hackor och yxor. Det är en arbetskrävande metod men kan vara effektiv för mindre stubbar.
  • En alternativ metod för att avlägsna en stubbe och dess rötter är att använda en grävmaskin.

Stubbfräsning pris i Djursholm

Vad kostar stubbfräsning i Djursholm? Många undrar över kostnaden, det vill säga vad man kan förvänta sig betala.

kostnad stubbfräsning

Priset vid stubbfräsning påverkas av olika faktorer, inklusive följande aspekter:

  • Storlek på stubben: större stubbar kommer att kräva mer tid och ansträngning att fräsa, vilket kan öka kostnaden.
  • Stubbens placering: på svåråtkomliga områden, såsom branta sluttningar, mycket stenar nära stubben eller trånga utrymmen, kan vara svårare att fräsa och kan kosta mer.
  • Antal stubbar: Även om det blir ett högre totalpris för fler stubbar i jämförelse med en, blir priset den totala kostnaden lägre pga. att avgift för framkörning och maskin endast utgår en gång per tillfälle.
  • Typ av träd: Vissa typer av träd, som lövträ, kan vara svårare att fräsa än andra, vilket kan påverka kostnaden.
  • Bortforsling: Om du som kund vill ha bortforsling av det kvarvarande materialet kan detta påverka kostnaden.

stubbfräsning rut

Vi prissätter tjänsten per dm i diameter, med ett normalt fräsdjup på 10 cm. Dessutom tillkommer en engångsavgift för framkörning och maskin. Även om det blir ett högre totalpris för 10 stubbar i jämförelse med en, blir priset per stubbe lägre.

Ingen vill få överraskningar när fakturan kommer. När du kontaktar oss kommer vi alltid ut på plats för att samla underlag för en gratis offert. Du förbinder dig aldrig genom att göra en offertförfrågan. När du fått ett skriftligt prisförslag från oss kan du i lugn och ro fundera innan du bestämmer dig för om du vill gå vidare med arbetet eller inte.

Slutligen har du som kund i Djursholmhar möjlighet att använda RUT-avdraget och få en skattereduktion på upp till 50% på arbetskostnaden. Självklart tar vi hand om ansökan om RUT-avdrag hos Skatteverket. Läs mer om regler för RUT-avdrag i samband med trädgårdsarbete på Skatteverkets hemsida.

stubbfräsning MASKIN

När vi jobbar på Väddö använder vi en maskiner från tillverkaren Bandit Industries som är tillverkare av tung utrustning för trädvårds- och landskapsindustrin. Företaget är känt för sin högkvalitativa, hållbara och pålitliga utrustning, inklusive Bandit stubbfräsmaskiner.

Trots maskinens höga kapacitet och kraftfulla motor är den konstruerad för att hantera stubbar av olika storlekar och typer. Den är också lätt att manövrera för en person. Med sin flexibla bredd på 70 cm och larvfötter kan den enkelt komma åt de flesta platser, vilket resulterar i ett minimalt fotavtryck på marken och gräsmattan. I den angränsande videon kan du se hur maskinen utför sitt arbete.

Vanliga frågor och svar om stubbfräsning i Djursholm

Här har vi samlat svar på vanliga frågor vi får om stubbfräsning, så kallade FAQ:s. Självklart går det utmärkt att kontakta oss direkt om du undrar över något som inte finns med nedan.

Kostnaden för stubbfräsning kan variera beroende på faktorer som storleken på stubben, placering och antal stubbar som ska fräsas. Vi rekommenderar att du tar in flera offerter för att jämföra priser.

Ja, det är möjligt att använda RUT-avdrag för stubbfräsning i Sverige. RUT-avdraget ger privatpersoner möjlighet att dra av 50% av arbetskostnaderna för hushållsnära tjänster, inklusive trädgårdsarbete och stubbfräsning, med en övre avdragsgräns. Det ger ekonomiska fördelar för de som vill ta bort stubbar och samtidigt dra nytta av skatteavdraget.

Stubbfräsmaskinen kan potentiellt skada nedgrävda rör, vattenledningar etc. Vi kontrollerar därför med dig som kund om det finns något sådant i marken innan processen för stubbfräsningen påbörjas.

Stubbfräsning kan skapa mycket träflis och sågspån, men de flesta professionella företag snyggar till upp området efter att jobbet är klart. Vi erbjuder också att ta bort det malda materialet från platsen.

Ja, många företag erbjuder stubbfräsningsmaskiner för uthyrning. Det är dock viktigt att notera att det kan vara farligt att använda en stubbfräs och att det kräver ordentlig utbildning. Vi rekommenderar dig därför alltid att anlita en professionell om du inte har erfarenhet.

Stubbfräsning är en process för att ta bort stubbar från marken med hjälp av en stubbfräsmaskin. Genom att följa säkerhetsåtgärder och använda maskinen korrekt kan man effektivt mala ner stubben till önskat djup. Efter avslutad fräsning återställs området, vilket ger en jämnare yta och möjliggör ny plantering och andra trädgårdsprojekt.

Hitta mer inforamtion om våra tjänster inom trädfällning