trädbeskärning

Behöver du hjälp med beskärning av dina träd?

Vi erbjuder gratis hembesök & offert med fast pris. Kontakta oss!

Boka ett kostnadsfritt besök för gratis offert med fast pris!

En offert från oss är kostnadsfri och ej bindande.

Kort kontaktformulär som visas i hero

Hjälp med beskärning av dina träd

Våra professionella arborister står redo att hjälpa dig med trädbeskärning för att säkerställa att dina träd hålls friska och säkra.

En regelbunden beskärning av dina träd styr tillväxten och formen och förhindrar problem som dåligt rotsystem och sjukdomar. Genom att beskära unga träd undviker du kostsamma och komplexa beskärningar framåt i tiden. Det hjälper också till att förbättra ljus- och luftcirkulationen till trädets krona, vilket förbättrar tillväxten.

Vilka olika metoder av trädbeskärning finns det?

Våra kvalificerad arborister väljer rätt metod för trädet, säkerställer ansvarsfull beskärning och förbättrar trädens övergripande hälsa.

  • Kronbeskärning formar och reglerar kronans storlek och form genom att ta bort överflödiga grenar och förhindra tillväxten av nya skott. Det främjar trädets hälsa och förlänger dess livslängd.
  • Gallring, även kallad rensning, tar bort döda eller skadade grenar för att förbättra trädhälsan och undvika skador. Det förbättrar också utseendet och förhindrar överdriven täthet.
  • Att höja kronan innebär att man tar bort de lägsta grenarna från trädet för att öka ljus och luft till marken. Det är särskilt användbart när trädet växer nära byggnader eller andra strukturer som behöver tillräckligt med utrymme för passage.

FAQ – Vanliga frågor och svar: Trädbeskärning

image

Det finns flera faktorer att ta hänsyn till när man beskär träd, inklusive säsong och skäl till beskärning; säsong, säkerhet, hälsa och estetik.

Att beskära träd kan vara en utmaning, men med rätt verktyg och följande steg-för-steg guide, kan det bli en enkel och säker process. Det är oerhört viktigt att ta säkerheten på allvar när man beskär träd. Använd lämplig säkerhetsutrustning och verktyg för uppgiften. Motorsåg, grensåg, grensax och toppsax är de verktyg som behövs. Använd rätt verktyg för rätt uppgift och håll dem i gott skick. Känn till säkerhetsföreskrifter och minimera riskerna för skador. Säkerhetsutrustning inkluderar säkerhetssele, hjälm och säkerhetsglasögon. Ha också tillgång till första hjälpen-kit och telefon för nödsituationer. Investera i högkvalitativa verktyg och utrustning för säker och effektiv trädbeskärning.

Trädbeskärning är ett RUT-arbete. Det innebär att du får en skattereduktion med upp till 50 procent av arbetskostnaden för att beskära träd.
Exempel på vilka arbeten som är godkända för RUT-avdrag kan du hitta på Skatteverkets webbsida.

Ofta delas trädbeskärning in i två olika typer: uppbyggnadsbeskärning och underhållsbeskärning. Under uppbyggnadsbeskärningen av små ungträd avgörs vilka grenar man vill ska bygga kronan. Vid underhållsbeskärning av ett äldre träd strävar man efter en balans mellan äldre och nyare grenar.

När det kommer till fruktträd i området kring Stockholm- och Uppsala län kan man beskära i stort sett året om, förutsatt att vintern är mild. Däremot undviker man gärna att beskära ett fruktträd under vegetationsperioden, det vill säga maj och juni. Då behöver trädet kraft för att blomstra och bära frukt.

Stockholm, Åkersberga, Uppsala, Norrtälje och hela Roslagen.