Att beskära träd är gynnsamt för bi som samlar nektar från blommor i trädgården.

Beskär och attrahera fjärilar, bin och andra viktiga pollinatörer för en hållbar trädgård

En enkel lösning för att skapa en bivänlig trädgård är att plantera en mängd olika blommor. Med olika blomningstider erbjuder du matkällor för fjärilar, bin och andra viktiga pollinatörer under hela säsongen. Några exempel på bivänliga blommor inkluderar lavendel, nejlikor, solrosor och verbena. Förutom blommor är det viktigt att ta hand om träd och buskar i trädgården. En av de mest viktiga sakerna att tänka på när det gäller beskärning av träd är att göra det på rätt tid på året för att undvika skador på trädet. Beskärning under vintersäsongen är vanligtvis det bästa alternativet, eftersom det gör det lättare att se trädets form och bestämma var beskärningen behövs. Här kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig att skapa en vackrare trädgård genom beskärning.

Beskärning och pollinatörer är en viktig del i din trädgård.

Beskär inte dina träd för hårt

Det är också viktigt att inte beskära träd för mycket på en gång. Detta eftersom detta kan skada trädet och förhindra att det växer som det ska. I stället är det bättre att beskära träd i mindre mängder över en längre tidsperiod för att uppnå det önskade resultatet.

Fyll din trädgård med liv

Sammanfattningsvis är en bivänlig trädgård en viktig del av en hållbar miljö. Att välja rätt blommor och beskära träd på rätt sätt är en viktig del av den processen. På Naturskyddsföreningens webbsida kan du läsa mer om bivänliga blommor du bör planera och undvika för att gynna pollinatörer i din trädgård. Genom att följa dessa enkla tips kan du skapa en trädgård som är rik på liv och ger en viktig habitat för många viktiga insekter.